Hopp til innhold

Velg 100% vannkraft fra Lysefjorden

100% vannkraft


Med dette tilleggsproduktet garanterer vi at det produseres like mye ren strøm innerst i Lysefjorden som mengden strøm du bruker.

Strøm

100% vannkraft

  • Bidra til å øke produksjonen av fornybar energi.
  • Vi garanterer at det produseres like mye vannkraft fra våre kraftverk i Lysefjorden, som mengden strøm du bruker.
  • Hvis du ikke har strømavtale fra Lyse fra før, får du automatisk vår anbefalte strømavtale, Lyse Spotpris.

2 kr/dag

+ din strømavtale fra Lyse

Bidra til en økt andel grønn strøm i samfunnet

Vannkraften er fantastisk, ren og fornybar. Vi kan ikke styre hvilken strøm som havner i din kontakt, men ved å kjøpe dette produktet får du en garanti på at vi produserer like mye fornybar vannkraft fra våre kraftverk i Lysefjorden som du forbruker i ditt hjem.

Sammen med tiltak for å redusere strømforbruket, er dette et av et enkleste grepene du kan gjøre for å bidra til en grønnere fremtid.

Bidra til en økt andel grønn strøm i samfunnet

Strøm er strøm, eller...?

Det meste av all energi produsert i Norge kommer fra fornybare kilder, men når strømforbruket er på sitt høyeste – om morgenen, kvelden og på vinteren – er vi nødt til å importere strøm fra landene rundt oss. Det betyr at det totale strømforbruket ditt kommer fra alle typer energikilder som vind, vann, atomkraft og kullkraft. Dette gjelder generelt alle vanlige spotprisavtaler fra norske strømleverandører, med mindre annet er spesifisert.

På samme måte som en handler kortreist økologisk, kildesorterer søppel, kjøper elbil og bruker mindre kjøtt - kan man kjøpe opprinnelsesgarantier fra våre tre kraftverk i Lysefjorden. Garantiene sikrer retten til å si at strømmen man kjøper er grønn uavhengig av hva man får levert i stikkontakten. Og når du kjøper den fra oss kan du være sikker på at det er vannkraft som er produsert under regntunge skyer i Lysefjorden.

Strøm er strøm, eller...?

Ta det et steg videre

Flere tiltak for mer bærekraftig energihverdag.