Hopp til innhold
Familie ser på tv

Ekstra forutsigbarhet med fastpris

Vi tilbyr ikke fastprisavtaler til privatmarkedet

Svingningene i energimarkedet har gitt rekordhøye priser både på kort og lang sikt. Derfor har vi for tiden ikke fastprisavtaler tilgjengelig for kjøp for privatkunder. Vi følger energimarkedet tett og er opptatt av å tilby kundene våre gode prisavtaler også i framtiden.

Merk at dette kun gjelder salg av nye avtaler. Har du allerede en fastprisavtale, gjelder den selvsagt fortsatt.

Andre strømavtaler

For øyeblikket tilbyr vi ikke fastpris, vår strømpris følger markedet.

Sjekk våre spotprisavtaler

Ulike strømavtaler

Det fins i hovedsak to ulike strømavtaler.

  • Spotpris: Dersom du har en spotprisavtale hos oss betaler du det strømmen koster time for time. På regningen din vil det alltid stå en gjennomsnittspris, men den er beregnet ut i fra hva du har brukt hver time hele måneden og hva prisen har vært den enkelte time. Vi kjøper strømmen fra kraftbørsen Nord Pool, som er det samme stedet alle strømleverandører kjøper den strømmen de har behov for til kundene sine time for time. Strømmen blir solgt for samme pris til alle strømleverandørene, men påslaget og det faste månedsbeløpet varier fra leverandør til leverandør.
  • Fastpris: Med en fastprisavtale* er strømprisen den samme gjennom hele døgnet. Du kan binde prisen i opptil ett eller tre år. Fastpris kan passe for deg som ønsker mer forutsigbarhet og vil unngå prissvingninger. Dersom du sier opp avtalen før tiden, må du betale et bruddgebyr. Dette blir regnet ut i hvert enkelt tilfelle basert på hvor mange måneder som gjenstår av avtalen, men minimumsbeløpet vil være 500 kroner. *Lyse tilbyr for tiden ikke nye fastprisavtaler til privatkunder.

Spørsmål og svar om fastpris

Hva er inkludert i fastprisen? Hvor lenge kan jeg binde strømprisen? Har avtalene noen skjulte kostnader? Gjelder regjeringens krisepakke også for fastpriskunder?

Her finner du svar på vanlige spørsmål om fastpris
Spørsmål og svar om fastpris

Hva gjør at strømprisene varierer?

Strømmarkedet kan være vanskelig å forstå. Strømprisene endrer seg gjennom året, faktisk time for time, og påvirkes av været, tilbud og etterspørsel. Er det kaldt og tørt, er prisene ofte høyere enn når det mye nedbør og mildere temperaturer.

Hva skjer med strømprisene fremover?
Ung kvinne i turklær drikker vann fra bekk

Hva skjer om jeg ønsker å avslutte avtalen før tiden?

Dersom du sier opp avtalen før tiden, må du betale et bruddgebyr. Dette blir regnet ut basert på hvor mange måneder som gjenstår av avtalen, men merk at minimumsbeløpet vil være 500 kroner.

Slik regner vi ut bruddgebyret: Bruddgebyret tar utgangspunkt i forskjellen mellom avtalt fastpris og fremtidig strømpris for gjenværende periode. Du vil måtte betale for prisdifferansen mellom disse prisene multiplisert med antall kilowattimer (kWh) som det forventes at du benytter ut avtaletiden, basert på strømmålerens forbruk fram til oppsigelsestidspunktet. Vi har dermed ikke en nøyaktig oversikt over et eventuelt bruddgebyr før det foreligger en oppsigelse, siden dette må regnes ut i hvert enkelt tilfelle.

Mann ser på smartklokke