Hopp til innhold

Krisepakken på strøm


Fra januar til april får du et fratrekk på strømregningen din når strømprisen i snitt er over 70 øre/kWh ekskl. mva. Du trenger ikke å gjøre noe.

Hvor mye får jeg i støtte?

Hvor stort fratrekket ditt faktisk blir i kroner, avhenger av hvor mye forbruk du har hatt. Med en støttesats på 73,62 øre/kWh vil du for eksempel få 1472 kroner i kompensasjon dersom du brukte 2000 kWh.

Flere eksempler:

500 kWh: 368 kroner

1000 kWh: 736 kroner

1500 kWh: 1104 kroner

2500 kWh: 1840 kroner

3500 kWh: 2577 kroner

4500 kWh: 3313 kroner

Gjennomsnittsprisen settes i slutten av hver måned og dette gir grunnlaget for utregningen av fratrekket som kommer på neste nettleieregning.

Lurer på hvor mye strøm du har brukt?

Du finner full oversikt over forbruket ditt på Min side
Hvor mye får jeg i støtte?

Hvor ser jeg fratrekket på strømregningen?

Kompensasjonen trekkes fra på nettleien, og ligger derfor som et punkt under "Nettleie fra netteier" på strømregningen. På dette eksempelet fra Lnett heter punktet "komp. strømpriser".

Les mer: Dette består strømregningen av
Hvor ser jeg fratrekket på strømregningen?

Støttesatsene for desember

Norge er delt inn i fem ulike prisområder. Hvor stort fratrekket ditt blir for desember, avhenger derfor av hvor du bor. I Sørvest-Norge (prisområde NO2), som blant annet hele Rogaland tilhører, ble den gjennomsnittlige strømprisen 221 øre/kWh inkl mva, noe som gir en støttesats på 73,62 øre/kWh. Denne kompensasjonen trekkes fra på nettleien, og vil være lik uansett hvilken strømavtale du har.

Her finner du oversikt over alle prisområdene
Støttesatsene for desember

Fakta om krisepakken

Det er enighet på Stortinget om en kompensasjonsordning i forbindelse med høye strømpriser.

På strømregningen som treffer deg som kunde i midten av januar, vil regjeringen dekke 55 prosent av det som overstiger 70 øre/kWh på opptil 5000 kWh. For deg som kunde, vil dette si at du får et fratrekk på regningen som kommer fra netteieren din. Du trenger ikke å gjøre noe.

Støtten kan øke fra januar
Lørdag 8. januar opplyser regjeringen om at de ønsker å øke grad av støtte til 80 prosent. Dersom endringen blir besluttet, vil den tre i kraft fra januar, og vil gjelde for forbruk fra januar til mars.

Les mer
Fakta om krisepakken