Hopp til innhold

Ferieruter med hurtiglading

Vi vil at alle el-bilister skal ha en fantastisk ferie – derfor vil vi inspirere til å gjøre noe mer enn å bare sitte og vente mens du lader! Bruk ladestoppet som et lite avbrekk hvor du kan gjøre noe kjekt. Med utgangspunkt i tre populære destinasjoner har vi satt opp ladesikre ruter med spennende stopp underveis.

Stavanger - Bergen

Stopp 1 – Randaberg – Proviant

En lang kjøretur betyr at du bør ha litt i bakhånd, så start med å kjøpe inn litt proviant på Rema 1000 Randaberg

Stopp 2 – Haugesund – Skjeva og kaffe hos Carlos

Når du kommer til Haugesund får du byens beste kaffe på kaffebaren Hos Carlos rett rundt hjørnet, og en skjeva med brunost om du ønsker det også.

Stopp 3 – Fitjar – Fotballpause

Ta med ball! For fotballbanen på Fitjar er rett ved ladestasjonen, så kan både store og små strekke litt på bena og løpe fra seg.

Stopp 4 – Bergen – Akvariet

Du er fremme i byen blant de syv fjell, full av aktiviteter for både barn og voksne. Men start på Akvariet, det er virkelig verdt det.

Se ruten til Akvariet i Bergen i kart
Stavanger - Bergen

Stavanger - Oslo

Stopp 1 – Ålgård – Sommerantrekk!

Plutselig innser man at shortsen man kjøpte i fjor har blitt litt trang, eller kanskje man rett og slett ønsker seg noe nytt! Det finner du helt garantert på Norwegian Outlet på Ålgård. Ladestasjonen er rett rundt hjørnet!

Stopp 2 – Sinnes – Bade i fjellvann

Rett på andre siden av veien fra ladestasjonen Svartevatn, og et oppfriskende fjellbad er perfekt før man fortsetter videre.

Stopp 3 – Dalen – Gullsmed

Nå har du kommet deg helt til Telemark! I Dalen finner du Gullsmed Vinjerui, en hyggelig liten gullsmedbutikk. Her er det noe for alle aldere, så dere kan pynte dere litt ekstra for ferien.

Stopp 4 – Kongsberg – Godsaker

Det er jo ferie, og da er det lov å unne seg litt ekstra. Rett rundt hjørnet for ladestasjonen finner man Godsaker, en liten spesialforretning som er stappfull av – som du kanskje allerede har gjettet – godsaker.

Stopp 5 – Oslo – Tusenfryd

Du er endelig fremme! Kos deg med berg-og-dalbaner, karuseller og alt annet gøy!

Se ruten til Tusenfryd i kart
Stavanger - Oslo

Stavanger - Trondheim

Stopp 1 – Randaberg – Snacks og drikke

Skal du kjøre hele veien til Trondheim er det lurt å ha litt snacks i bakhånd. Stopp innom Rema på Randaberg for påfyll før du legger ut på veien.

Stopp 2 – Etne – Go’bakst

En liten bolle og kaffe før du fortsetter på veien videre kan nok være lurt.

Stopp 2 – Kinsarvik – Bading!

Vi anbefaler vi å stikke bort til Mikkelparken hvor de har vannsklier og masse annet gøy.

Stopp 3 – Aurland - Gåtur

Aurland har noen av Norges aller fineste turområder, og uansett hvilken retning du går er du omringet av fantastisk natur!

Stopp 4 – Lom – Bakeriet i Lom

Bakeriet i Lom er et utrolig populært valg for å få nydelig bakst, og hvis man har lyst på en fin middag er Arne Brimi sin Brimibue rett på andre siden av veien.

Stopp 5 – Oppdal – Pustepause

Nå er du snart fremme i Trondheim. På Oppdalsporten kan du roe helt ned, enten du vil innom kafeen for en kaffe, eller bare sitte ute i frisk luft.

Stopp 6 – Trondheim – Nidarosdomen!

Du er fremme. Klar for Trondheim og den utrolige Nidarosdomen. Nyt!

Se ruten til Nidarosdomen i kart
Stavanger - Trondheim

Hurtiglading på 1-2-3

Med appen Bilkraft er det enkelt å komme i gang.

1

Last ned appen

Last ned Bilkraft og aktiver rabatten. Vi gir deg 50 kr i saldo som kan benyttes som betaling av lading etter 10 utførte ladinger.

2

Pris

Hurtig-/lynlading koster 6,49 kr/kWh. Når batteriet overstiger 80% koster det 1 kroner per minutt i tillegg. Normallading koster 3,99 kr/kWh.

3

Rabatt

Som strømkunde hos Lyse får du 10% rabatt ved å aktivere rabatten i appen på alle hurtigladere merket Lyse i Rogaland og Agder.

Trenger du hjelp?


Kundesenteret vårt er åpent 24/7. Ring oss på 55 57 00 00, så hjelper vi deg.

Tips og triks til en god hurtigladeopplevelse

  • Benytt sjansen mens bilen lader til å handle dersom det er en butikk i nærheten.
  • Planlegg benstrekk og pauser etter behov for lading.
  • Lad kun til 80 %. Ofte trenger man ikke mer, og ladehastigheten faller mye fra 80 til 100 prosent.
  • Ta en prøvelading før du reiser på ferie, slik at alt er registrert i appen og at ferieturen får en behagelig og start.

Last ned appen og kjør!

I appen kan du finne laderne via kart eller liste, starte og stoppe lading og fikse betaling.

Lad med fornybar energi

På alle våre hurtigladere får du strøm med opprinnelsesgaranti. Det betyr at du er garantert at det produseres en tilsvarende mengde fornybar vannkraft som det du fyller opp batteriet med. Alle våre opprinnelsesgarantier er fra Lyse sine kraftverk i Lysefjorden.

Lad med fornybar energi

Størst på lynladere i Norge

I dag finner du våre lynladere på 71 stasjoner rundt om i Sør-Norge. Dette er 150kW / 200kW ladere som gir en vesentlig høyere ladehastighet enn ordinære hurtigladere.
Disse fungerer utmerket for alle dagens elbiler og har samme pris som vanlige hurtigladere.

Sammen med Eviny jobber vi aktivt med å etablere nye ladestasjoner med lynladere i hele Norge. Dette gjør vi for å sikre gode ladeopplevelser for alle eksisterende og nye elbilister.

Størst på lynladere i Norge

Bedriftskunde?

Du kan enkelt opprette en bedriftsprofil på bilkraft.no. Der kan du håndtere tilganger, kvitteringer, ladebrikker etc. Har du spesielle behov som næringskunde i din jobbhverdag, for eksempel som drosjesjåfør? Send en henvendelse til Bjorn.Fjeldsaa@lyse.no, så finner vi en god løsning.

Bedriftskunde?
Bjørn Fjeldsaa
Bjørn FjeldsaaPorteføljeansvarlig SMB
Lyse Energi AS