Hopp til innhold
Kvinne viser fram telefonen ved spisebord

Hva består strømregningen av?

En strømregning består av tre deler

1

Strømprisen

Strømprisen er det du betaler for selve strømmen du bruker. På regningen din vil det alltid stå en gjennomsnittspris, men den er beregnet ut i fra hva du har brukt hver time hele måneden og hva prisen har vært den enkelte time - med mindre du har en fastprisavtale. Strøm er en vare som du kan bestille fra strømleverandører hvor som helst i landet.

2

Nettleie

Strømmen du bruker må fraktes hjem til deg. Det er nettselskapene som drifter og vedlikeholder strømnettet som strømmen fraktes via. Vi betaler alle nettleie for å dekke kostnadene med å få strømmen transportert helt fram til huset eller hytta.

3

Skatter og avgifter

Rundt halvparten av det du betaler i nettleie er skatter og avgifter til staten, blant annet forbruksavgift (også kalt elavgift). I tillegg betaler du også moms for strømforbruket og forbruksavgiften.

Støtteordning for høye strømpriser

Du får nå et fratrekk på strømregningen din når strømprisen i snitt er over 73 øre/kWh ekskl. mva. Du trenger ikke å gjøre noe.

Finn ut mer om strømstøtteordningen
Glade kvinner ved kjøkkenbord og bakverk

Lurer du på hva strømprisen blir i morgen?

Husk at du kan finne strømprisene time for time på Min Side, i Lyse-appen og på lyse.no. Morgendagens priser er tilgjengelig rundt klokken 13:00 hver dag.

Strømprisen time for time
Man på kjøkken ser på telefon over kjøkkenvasken