Hopp til innhold

Forklaring på din faktura fra Lyse

Skrevet for 4 måneder siden

Under finner du et eksempel på en faktura med flere tjenester. Vi har nummerert faktura-eksempelet for at det skal være enkelt for deg å finne det du lurer på. Forklaring til nummereringen finner du under fakturaeksempelet.

Din faktura kan ha færre, flere eller andre produkter.

NB! Du får nå et fratrekk på strømregningen din når strømprisen i snitt er over 70 øre/kWh ekskl. mva. Kompensasjonen trekkes fra på nettleien, og ligger derfor som et punkt under "Nettleie fra netteier" på strømregningen. På dette eksempelet fra Lnett heter punktet "komp. strømpriser".

Kompensasjon.jpg

 

Eksempel på en faktura fra Lyse, med kraft og nettleie. Delene i fakturaen forklares i teksten under.

 

 1. Kundenummer
  Ditt åttesifrede nummer hjelper oss å entydig identifisere deg. Det er fint om du har kundenummeret tilgjengelig når du kontakter oss. 

 2. Dine produkter
  Oversikt over de produktene du har hos Lyse, Altibox og Smartly. Produktene er spesifisert under fakturagrunnlag. Fakturagebyr gis kun til kunder uten eFaktura. For å slippe å betale fakturabegyr må du opprette eFaktura i din nettbank.

 3. eFakturareferanse
  Du trenger dette referansenummer dersom du skal opprette eFaktura eller AvtaleGiro i din nettbank. eFakturareferanse er de åtte første siffer av KID. 

 4. Beløp
  Den totale summen som skal betales. Ønsker du å utsette betalingen kan du logge inn på Min Side og be om betalingsutsettelse i 30 dager. 

 5. Leveringspunkt
  Her står adressen til den strømmåleren som fakturaen gjelder.

 6. Målepunkt-ID
  Dette er et unikt nummer som identifiserer ditt anlegg. Du trenger målepunkt-ID dersom du skal bytte strømleverandør. 

 7. Antatt årsforbruk
  Beregnes ut i fra ditt tidligere strømforbruk.

 8. Gjeldene priser 
  Gir deg oversikt over månedsbeløp på dine avtaler hos Lyse. Ditt forbruk og nettleie kommer i tillegg.

 9. Målernummer
  Strømmåleren leser av ditt strømforbruk og sender det automatisk inn til oss. Nummeret finner du på måleren i strømskapet ditt.

 10. Produktoversikt
  Viser dine strømavtaler du har hos Lyse. Prisen er delt inn i strømpris og månedsbeløp. Strømprisen kan inneholde flere linjer med ulike perioder. Dette skyldes endringer i strømprisen. 

 11. Nettleie

  Du betaler nettleie til ditt lokale nettselskap, uavhengig av hvilken strømleverandør du har.  Nettleie dekker utbygging og drift av strømnettet slik at strøm skal leveres til ditt hus. Nettleien er ofte den største delen av strømregningen.

  Nettleien er delt inn i to deler.

  - Et fast årlig beløp
  - Variabelt beløp som bestemmes av hvor mye strøm du bruker

Var denne artikkelen nyttig for deg?

51 av 159 synes dette var nyttigTakk for din stemme!

Relaterte artikler

Finner du ikke det du leter etter?