Hopp til innhold

Hva skjer med strømprisen?

Aktuelt


På denne siden deler vi nyheter som påvirker ditt kundeforhold. Så langt i 2021 har strømprisen vært høy, noe som gir utslag på fakturaen. Mot sommeren vil prisene synke.

Varmere vær vil gi lavere strømpriser

Vinteren ser ut til å være på hell, og vi begynner å se frem til sommer og sol. Selv om det allerede er mye varmere i været, er det kaldere enn normalt på denne tiden. Det fører til at strømprisene er fortsatt mye høyere enn vi hadde forventet, særlig på morgen og ettermiddag når behovet for strøm er størst.

Starten av 2021 var preget av uvanlig lave temperaturer, og vi brukte mye mer strøm enn normalt. For at alle skulle få den strømmen de hadde behov for, måtte vannkraftverkene øke produksjonen. Når det i tillegg snør mer enn det regner, så kjører en del vannkraft seg nesten tomme for vann mens de venter på at snøen skal smelte. Snøsmeltingen tar naturlig nok mye lenger tid når temperaturene er lave, noe som fører til at strømprisene fortsatt holder seg på et høyere nivå enn normalt. Sammenlignet med i fjor på denne tiden er prisen nå rundt 40 øre dyrere.

Heldigvis så er det varmere temperaturer i sikte. Snøsmeltingen vil få fart på seg om ikke lenge, og når det blir varmere ute, bruker vi også mindre strøm for å holde varmen inne. I tillegg forventer vi at vindproduksjonen vil ta seg opp fremover. Alt i alt, vi håper og tror på lavere strømpriser mot sommeren. Det blir nok ingen rekordlave priser som i fjor, men rundt 30 øre bør være realistisk.

Varmere vær vil gi lavere strømpriser

Har du fått en høy strømregning?

Høye strømpriser og høyt forbruk betyr høy regning. Husk at vi er her for å hjelpe.

Ta kontroll

På Min side kan du se strømpriser og forbruk. Du kan også laste ned eller utsette fakturaer.

Sjekk forbruket

Sjekk våre sparetips og bruk sunn fornuft. Strøm er ofte dyrest på morgen og ettermiddag.

Snakk med oss

Sliter du med å betale? Ta kontakt, så forsøker vi alltid å finne en løsning.

Det blir bedre

Hold ut! Prisene vil stabilisere seg på et lavere nivå.

Hva gjør at strømprisen stiger?

Strømmarkedet kan være vanskelig å forstå. I 2021 har prisene steget kraftig – det handler først og fremst om vær, tilbud og etterspørsel.

Høyt forbruk

Strømmarkedet styres i stor grad av tilbud og etterspørsel, og nå brukes det mer strøm enn noen gang. I 2021 er det satt flere forbruksrekorder.

Lite vindkraft

Kaldt vær betyr ofte lite vind. Og uten vindkraft kan vi i mindre grad importere billig strøm fra resten av Europa.

Høye priser i andre land

Det har vært kaldt og stille i andre land også, noe som drar opp prisene over alt.

Strømavtaler som passer for alle

Vi har trygge og gode strømavtaler som følger markedet. Ingen lokketilbud, ikke noe lureri – bare strøm i veggen og full kontroll.

Se våre strømavtaler
Strømavtaler som passer for alle