Hopp til innhold

– Målet er at alle skal kunne styre forbruket og senke kostnadene

Publisert 07.04.2022 - Sist oppdatert kl. 09.52 19.10.2022

Den brukervennlige og oversiktlige strømappen fra Lyse hjelper deg å bli bevisst på ditt strømforbruk.

Mange har det siste halve året blitt mer opptatt av strøm og hvordan markedet fungerer. Strøm har gått fra å være et lavinteresse-produkt, til å bli noe folk flest snakker om – omtrent på lik linje med været.

Da er det kanskje ikke så overraskende at den nye Lyse-appen har opplevd en enorm vekst i antall nedlastinger og at bruken øker dag for dag.

Den enkle appen hjelper kunden med hvordan de kan fordele forbruket sitt utover døgnet og redusere strømkostnadene.

– For å kutte kostnadene må du enten redusere strømforbruket, eller du må flytte forbruket til en tid på døgnet der strømmen er billigere. Du må med andre ord ha god kjennskap til strømprisene, og du må forstå ditt eget forbruk. Det er det som er fokuset i Lyse-appen, sier Ane Marte Økland Hausken, administrerende direktør i Lyse Energi.

Målet: Senke kostnaden og forbruket

  • Den enkle og brukervennlige appen gir deg oversikt over strømprisen time for time.
  • Du kan se hvilken avtale du har og få oversikt over forbruket tilbake i tid.
  • Du ser også hvor mye strøm du bruker på en gang og hvilket pristrinn du vil få på nettleien.

– Målet vårt med Lyse-appen er at du skal få nok innsikt om ditt eget strømforbruk til å kunne ta informerte valg på hvordan du kan senke både prisen og det totale forbruket. Det skal du kunne gjøre uavhengig av hvor interessert du er i strøm eller hvor teknologisk anlagte du er, sier Andreas Tore Larsen.

Han er forretningsutvikler i Lyse Energi og ansvarlig for de digitale strømtjeneste-prosjektene.

Larsen er tydelig på at Lyse som energiselskap står i en unik posisjon til å hjelpe kunden med å få innsikt i sitt eget forbruk.

– Det absolutt viktigste er at vi gjør dette på en enkel måte som gjør at alle forstår hvordan strøm fungerer. Først da klarer man ta stilling til hva det betyr og hvilke endringer som må til for at man skal kunne kutte strømkostnadene, sier Larsen.

Flere tjenester fortløpende

Appen leverer tjenester som gir deg oversikt over forbruk, strømpriser og faktura, men den vil også få en rekke oppdateringer utover høsten.

Det vil bli mulighet for smart styring av elbillader. Videre skal du kunne se strømforbruket ditt akkurat nå gjennom appen, og det vil komme mulighet for styring av andre enheter i hjemmet (primært oppvarming og varmtvann).

De høye strømprisene er naturligvis en årsak til at strøm er noe folk er blitt nødt til å ta stilling til. Samtidig fører økt elektrifisering og det grønne skiftet til at det på sikt må til en endring i forbruksvanene våre.

– Husholdningene er utrolig viktige for å jevne ut det totale strømforbruket og sikre kapasitetet i strømnettet. Hvis alle gjør litt, utgjør det ganske mye, sier Økland Hausken.