Hopp til innhold

Hva er bromodus, og hvordan setter jeg det opp?

Skrevet for 12 dager siden

Hvis du ønsker å få mest mulig ut av samspillet mellom Google Nest Wifi og bredbåndet ditt, anbefaler vi å sette hjemmesentralen i bromodus. Det gjør du i fanen Nettverksinnstillinger på Altibox Mine sider.

Vi anbefaler bromodus

Det viktigste for oss er at du har best mulig internett, og dette er årsaken til vi anbefaler bromodus for alle med ekstern ruter. Nå du skrur på bromodus lager du en bro, en direkte forbindelse, fra hjemmesentralen til din eksterne ruter.  Det er derfor det heter bromodus, eller bridge mode på engelsk. Og forresten, hjemmesentralen er den boksen hvor fiberkabelen ender opp i boligen din.

Hvordan virker det?

Når bromodus er slått på, slutter hjemmesentralen å sende ut trådløst signal. I stedet går internett-signalet til en nettverksport i hjemmesentralen. Her kobler du til for eksempel Google Nest Wifi eller Google Wifi. Deretter er det kun den eksterne ruteren som sender ut wifi-signal.

Er ikke to signal sterkere enn ett?

Niks! Dersom du ikke slår på bromodus og wifi på hjemmesentralen fortsatt står påskrudd, kan du få problemer. Problemene kan være at enhetene dine kobler seg til hjemmesentralen og ikke Google Nest Wifi-ruteren. Du vil da miste fordelen som en Nest-ruter gir.

Fungerer wifi-en uten at jeg setter i bromodus?

Joda, wifi-en din virker uten bromodus, men sannsynligheten er stor for at du får en dårligere internettopplevelse. Så hvis du synes at wifi-en blir verre etter at du installerte Nest Wifi eller Google Wifi, bør du sjekke at hjemmesentralen står i bromodus.

Lynrask hastighet med moderne utstyr

Det er dessverre slik at ting går ut på dato. Med årenes løp krever andre dingser ny teknologi, og den gamle wifi-løsningen henger ikke med.

For å utnytte den høye hastigheten på fiberbredbåndet fra Altibox, kreves en moderne ruter. Datamaskiner, mobiltelefoner og dingser som er tilkoblet wifi bør også være relativt nye. For eksempel har Google Nest Wifi-ruteren opptil 25 prosent bedre rekkevidde enn sin forgjenger.

Kjøp Google Nest Wifi-ruter fra Altibox.

Hvem skal ikke bruke bromodus?

Har du en Altibox Wifi Pluss skal du ikke bruke bromodus. Dette er nemlig ikke en ruter, men en wifi-forsterker. Setter du på bromodus med denne, skrur du av wifi-en din, så ikke gjør det. Og hvis du ikke har noe tilleggsutstyr for wifi i det hele tatt, skal du heller ikke bruke bromodus.

Var denne artikkelen nyttig for deg?

1 av 2 synes dette var nyttigTakk for din stemme!

Finner du ikke det du leter etter?