Hopp til innhold
Ungt par pusser tennene og ser på mobiltelefon

Flytt forbruket for å spare penger

Publisert 17.10.2022 - Sist oppdatert kl. 10.12 13.02.2024

Prisen på strøm svinger fra dag til dag, og fra time til time. Derfor er det smart å flytte mest mulig av forbruket til de rimeligste periodene på døgnet. Men vær obs på kapasitetsleddet.

Enkel sagt så er ofte strømmen dyrest når alle skal bruke mye av den samtidig. Husk at du kan sjekke morgendagens strømpris både på våre nettsider og i Lyse-appen.


La elbilen lade når det er billigst
Planlegg lading av bilen din. Prisene for morgendagen er tilgjengelig rundt klokken 14:00, så du har god tid til å planlegge ladingen.

Les mer om elbillading


Følg med på maksforbuk og kapasitetstrinn
Nettleien beregnes delvis ut i fra hvor mye strøm du bruker samtidig. Kapasitetsleddet styres ut i de tre timene på tre ulike dager i måneden du brukte mest strøm. Kapasitetstrinn 2 går over til kapasitetstrinn 3 og øker med 150 kroner/mnd når man overstiger 10 kW tre timer pr måned.
Du har full oversikt over dette på Min Side og i Lyse-appen.

Oppvask, vask og tørk
Klesvask og oppvask bruker noe strøm. Av sikkerhetsmessige hensyn anbefales det ikke å kjøre disse maskinene når du sover. Unngår man de dyreste timene kan det være noen kroner å spare her.
Les mer om hvor mye strøm ulike elektriske apparat bruker.


Smart oppvarming
Alle panelovner som er kjøpt etter 2018 har mulighet for temperaturstyring gjennom uka. For alle andre ovner kan man kjøpe smartplugger som gir mulighet for å styre ovnene. Da kan du justere temperaturen etter når du har behov for litt ekstra varme, samtidig som det er lurt å se på strømprisen når ovnene er på.
Varmepumpe er mer energieffektivt enn panelovn - les mer