Hopp til innhold
Sikre bedriften mot cyberangrep

Sikre bedriften mot cyberangrep

Sikkerhetskultur

Et cyberangrep eller digitalt angrep kan komme i mange former. Noen hackere bruker sikkerhetshull i programmene på de ansatte sine pc-er, men den raskest voksende kategorien er e-poster som vi lure deg til å klikke på linker som inneholder virus eller andre datatrusler.

En god sikkerhetskultur er viktig for enhver bedrift.

Wifi

Bjørn Ketil Birkeland
Bjørn Ketil BirkelandSalgssjef Bedrift
Lyse Fiber AS
Aadne Kaarvaag
Aadne KaarvaagBedriftsrådgiver
Lyse Fiber AS
Tomas Kaada
Tomas KaadaBedriftsrådgiver
Lyse Fiber AS

Alvorlig økning i antall cyberhendelser


"Siden 2019 har vi sett en tredobling av antall cyberhendelser som får alvorlige konsekvenser for virksomheter i Norge." Nasjonal sikkerhetsmyndighet, Rapport 2022

Sikker wifi fra Altibox og Cisco Meraki

Mange bedrifter ønsker alle tjenestene sine levert av samme leverandør. Altibox Bedrift kan tilby både et stabilt og rask fiberbredbånd sammen med en sikker wifi-løsning fra Cisco Meraki. Cisco overvåker kontinuerlig digitale sikkerhetstrusler fra hele verden.

Les mer om Altibox Bedrift Premium
Sikker wifi fra Altibox og Cisco Meraki

Wifi med utvidet sikkerhet for din bedrift

- Om du har en liten eller stor bedrift, så er du uansett utsatt for det samme digitale trusselbildet. Cisco oppdaterer sine sikkerhetsløsninger til enhver tid basert på løpende analyse av enorme mengder nettverkstrafikk, sier administrerende direktør Trine Strømsnes i Cisco Norge. Altibox Bedrift Premium-kundene vil dermed få en moderne, fleksibel og løpende oppdatert nettverks- og sikkerhetsløsning.

Les mer om Cisco Meraki Cloud services
Wifi med utvidet sikkerhet for din bedrift

1 av 5 bedrifter rammet av cyberangrep

Det er grunn til å være mer på vakt enn før. Ferske tall viser at 18 prosent at medlemmene er rammet av dataangrep eller andre hendelser tilknyttet datasikkerhet de siste 12 månedene, ifølge NHO Rogaland.

-Digitale trusler er blitt en del av hverdagen til norske bedrifter. Alt som er digitalisert kan hackes, og det gjør bedrifter svært sårbare, sier regiondirektør Tone Grindland i denne artikkelen fra NHO Rogaland.

Foreningens siste medlemsundersøkelse viser at:

- 18 prosent av bedriftene har opplevd cyberangrep eller andre hendelser tilknyttet datasikkerhet de siste 12 månedene.

- Tall fra Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR) peker på at digitale trusler vil fortsette å vokse i årene fremover. I tillegg til det man frykter er store mørketall.

-Våre tall framstår som høye, men vi frykter også mørketall i angrep eller forsøk på angrep som ikke blir oppdaget. Det er også grunn til å tro at slike angrep vil bli mer vanlig fremover. Derfor bør bedriftene legge til rette for gode sikkerhetsrutiner og beredskapsplaner for digital sikkerhet, sier Grindland.

Tidligere i år fortalte Grindland om dette på Dagsrevyen 21 sammen med daglig leder Frode Severinsen i Byggefirma Kjellesvik og Severinsen AS.

https://tv.nrk.no/serie/dagsrevyen-21/202201/NNFA21011822/avspiller

(spol fram til 09:52)

Les hele artikkelen hos NHO Rogaland

Foto: Elisabeth Tønnesen

1 av 5 bedrifter rammet av cyberangrep