Hopp til innhold
To jenter ved frokostbordet på hytta

Fart, spenning og komfort på hytta

Med Altibox Fritid 500 får du verden inn i hytta - hvis du vil.

999,- / pr mnd

Ta med underholdningen på hytta, på toget, i bilen, på ferie...

  • Har du Altibox TV kan du se favorittserien din eller følge med på direktesendt sport uansett hvor du er i EU.
  • Gjennom Altibox-appen på telefonen eller nettbrettet har du mulighet til å laste ned innhold og se uten internett.
  • Visste du at du også kan ta med deg Model A-dekoderen på hytta eller hotellrommet? Du kan bruke den som du gjør hjemme ved å koble den til internett der du er.
Finn ut mer
Ung jente ser på skjerm med hodetelefoner bak i en bil

Fiberbredbånd og tv på hytta

Det er gravd inn fiber til en rekke hyttefelt og frittliggende fritidsboliger i Sør-Rogaland. Spesielt i Sandnes, i Ryfylke og sør i Hå er det gode muligheter for å få Altibox fiberbredbånd i hytta.
Hytter fra Hommersåk mot Høle kan knytte seg på fibernettet, nå bygger vi også ut fiber i Øvstabødalen fra Gjesdal til Sirdal kommune.

Har du fritidsbolig på et av disse stedene kan du sende oss en forespørsel om å få Altibox fiberbredbånd og tv: Austre Åmøy, Brimse, Byre, Dirdal, Finnøy, Fister, Fogn, Helgøy, Hjelmeland, Hommersåk, Idse, Kvitsøy, Mosterøy, Rennesøy, Ræge, Sirevåg, Skiftun, Sørbokn, Årdal.

Oransje fiberkabel i veigrøft

Sparetips for hytta

Oppvarming
Tenk over hvordan du varmer opp hytta, det er mye hyttestrøm og penger å spare på oppvarming. Fyr med tørr ved og lukk av rom som ikke blir brukt. Bytt ut gamle, lite energieffektive panelover og vurder varmepumpe på hytta.

Isolasjon
Mange eldre hytter er dårlig isolert. Sjekk om det trekker fra vinduer og dører. Tett med tettelister og vurder eventuelle andre isoleringstiltak. Pass også på at det er tilstrekkelig lufting, frostfritt og tørt når man ikke bruker hytta.

Lad bilen om natten
Hyttestrømmen er ofte billigst om natten, og strømmen på hytta får du vanligvis ikke strømstøtte til. Trenger du å lade bilen kan det være smart å følge med på når strømprisen er lavest.

Når hytta står tom
Koble fra kjøleskap, TV og andre elektriske apparat som trekker strøm i standby-modus når du er borte fra hytta. Man kan vurdere å tømme varmtvannstank og skru av denne dersom hytta står tom over lang tid.

Lyse Hytte
Bytt til Lyse Hytte. Da sparer du 576 kroner i året sammenlignet med Lyse Spotpris.

Visste du at...

  • Det finnes 448 805 hytter i Norge, 20215 av disse er i Rogaland.
  • Ringsaker kommune er den største hyttekommunen i Norge med 7278 hytter, tett fulgt av Trysil, Hol og Vinje.
  • Sandnes er Rogalands største hyttekommune med 2759 hytter, Suldal, Strand og Stavanger har henholdvis 2059, 1728 og 1618 hytter.
  • Hvaler (48 hytter pr km²), Frogn (34 pr km²) og Færder (32 pr km²) har størst hyttetetthet. I Rogaland ligger hyttene tettest på Kvitsøy (12 pr km²) og i Strand (7 pr km²).
  • 36 % av alle hytter i Norge ligger ved havet eller under 50 meter over havet, bare 2 % av norske hytter ligger på 1000 meters høyde eller mer.
  • Nesten tre av fire (72 %) norske hytter og fritidsboliger har innlagt strøm.