Hopp til innhold

Sele Potet – velger lokalt, både grønnsaker og strøm

Publisert 07.11.2021 - Sist oppdatert kl. 13.24 02.06.2022

På en gård på Jæren driver ekteparet Johnny og Jane Voll en familiebedrift som leverer ferdig oppkuttet, ferske grønnsaker til små og store kunder. Både gården og driften har gått, og vil gå videre i generasjoner.

– Vi tok over etter svigerfar for omtrent tjue år siden. Det var han som startet Sele Potet- og grønnsaksforedling, da han så en verdi i å omforme grønnsaker til ferdige produkter hvor lettvinthet står i fokus. Min mann har jobbet med dette siden han var liten, og det ble helt naturlig for oss å ta over driften, sier Jane Voll.

Hos Sele Potet- og grønnsaksforelding har de alle mulige typer potet og grønnsaker som gulrot, kål, løk, selleri, blomkål, brokkoli og ferdige salatblandinger. Disse varene kan du få ferdig skrelt, i terninger, skivet, strimlet, finsnittet eller etter andre ønsker. Lettere blir det ikke.

Enda en ny generasjon

Bedriften leverer ferske grønnsaker fast til alt fra barnehager og restauranter, til store grossister som blant annet leverer til Fjordland. Fra å begynne i det små, har bedriften i dag ti ansatte. En av disse er sønnen til ekteparet.

– Stian har jobbet hos oss i mange år, og har et ønske om å ta over driften i fremtiden. At en av våre egne vil ta dette videre i stedet for at vi hadde måtte selge det til noen utenfor, ser vi absolutt på som en fordel. Det viderefører familiebedriften, noe vi setter pris på.

Både Johnny og Stian jobber for det meste i produksjonen, samtidig med utkjøring av varer til både privat- og bedriftskunder. Jane har det administrative ansvaret, og jobber med både kundebehandling og bestillinger.

– Vi jobber veldig godt i lag, og er flinke til å finne gode løsninger. At sønnen vår trives så godt med dette arbeidet og i denne bransjen, syns vi er kjempestas. Om jeg er syk, er det også lett for Stian å hoppe inn og ta mine oppgaver på kontoret. Det er veldig beleilig, sier Voll.

Lokal støtte

Som bedrift, føler Sele Potet- og grønnsaksforedling god støtte fra lokalbefolkningen. Slik har det alltid vært.

– Folk har vært og er flinke til å bruke oss, både lokale bedrifter, men også privatkunder. Jeg tror at mange er travelt opptatt, og at de derfor ser verdien i det lettvinte. Vi ser naturlig nok at vi blir mest brukt rundt høytider, og store selskaper som konfirmasjon og dåp, og det betyr mye.

Hun trekker frem at noe av det kjekke med jobben deres er kundeforholdene. Og nettopp derfor ønsker de på den andre siden å støtte tilbake, om det gjelder på jobb eller fritid.

– For oss er det viktig å støtte både nærmiljøet og det lokale. Om det gjelder å bruke fagfolk eller andre ressurser, eller støtte opp under lokale idrettslag. Vi støtter for eksempel Voll IL som ungene våre alltid har vært med i. Så det å bruke hverandre, og støtte opp under hverandre mener vi er viktig, avslutter Voll.

Velger du også lokalt? Bestill strøm til din bedrift.