Hopp til innhold

Rogaland Kaffehus – lokal kaffe, lokal strøm

Publisert 07.11.2021 - Sist oppdatert kl. 13.25 02.06.2022

Han valgte bort kokkeyrke og arbeid innen utelivs- og restaurantbransjen. Sammen med sine to sønner, driver Kim Rurik Hart i dag Rogaland Kaffehus i Stavanger.

– Jakob er vår dyktige kaffebrenner. Han sikrer at vi leverer lokal kvalitetskaffe, og på den måten er et fullverdig kaffehus. Ludvig er knallgod på markedsføring, design og promotering, og har også ansvar for nettbutikken vår. Med dem på laget er og blir Rogaland Kaffehus bedre, og vi er et godt team hvor det er høyt mellom taket og god dialog, sier Hart.

Også barnebarna er inkludert i driften. Den 60 kg kaffebrenneren er døpt Storm, til ære for den tre år gamle sønnen til Ludvig. Den helautomatiske pakkelinjen er døpt Lille Fie etter Jakobs ett år gamle datter.

Viderefører lidenskapen

Hart er opprinnelig utdannet kokk, og jobbet mange år i restaurant- og utelivsbransjen i Stavanger. I 1990 ble det installert en kaffemaskin på puben der han jobbet. Dette ble vendepunktet.

– Jeg tenkte at alle restauranter burde ha en slik maskin, da den lagde helt fantastisk god kaffe, og bestemte meg for å selge kaffemaskiner på siden. Dette trivdes jeg veldig med, men kom raskt til et punkt der jeg måtte velge: Fortsette å jobbe på pub eller satse på kaffe? Jeg valgte det siste.

I starten konsentrerte han seg stort sett om restaurantbransjen. Nå leverer kaffegrossisten også mye til bedriftsmarkedet, blant annet til store oljeselskaper.

– At Jakob og Ludvig ønsket å være med på laget var og er en kjempekjekk inspirasjon for meg. De har vært en god «backing» i alle år, vært begeistret over designet og det vi står for. At det er en kommende generasjon som ønsker å videreføre lidenskapen, er utrolig stas, sier Hart.

Fra å starte alene i det små, leverer Rogaland Kaffehus i dag alt innen kaffe. Det var sønnene sin idé å investere i et kaffebrenneri for å kunne brenne kaffen selv, samt å starte nettbutikk for å spre kaffen til et større, geografisk område. Dette har resultert i at de nå har kunder over hele landet.

Lokal støttespiller

Helt fra oppstarten, har Hart opplevd stor støtte fra lokalbefolkningen. Han er selv opptatt av å løfte hverandre opp, og stå sammen om å bygge næringslivet i regionen.

– Som Lyse, er vi opptatt av å bruke våre lokale kunder og leverandører når det oppstår et behov. Om det er bakeren på hjørnet, eller elektrikertjeneste. For vår egen del hadde vi ikke klart oss uten gode støttespillere og samarbeidspartnere, så det er ekstremt viktig.

Som selskap er Rogaland Kaffehus også opptatt av å gi tilbake til lokalsamfunnet. Ofte stiller de kaffemaskiner til disposisjon på eksempelvis idrettsarrangementer. De er også stolt sponsor av Stavanger Oilers.

– Om det er til kunder, eller på slike arrangementer, så gir det oss uhorvelig inspirasjon når vi presenterer kaffen vår, og ser folk dra på smilebåndet når de smaker ulike varianter eller blandinger. Kaffe er et produkt som de aller fleste har et forhold til, og som betyr mye. Det gjør det ekstra kjekt, avslutter Hart.

Velger du også lokalt? Bestill strøm til din bedrift.