Hopp til innhold
Mann over stråleovn i stue

Strømstøtteordningen beskytter oss mot de mest ekstreme prisene

Publisert 28.09.2022 - Sist oppdatert kl. 09.26 13.03.2023

Strømprisen er høy. Men hvor høy er den egentlig? Vi blir møtt med avisoverskrifter om at strømprisen er 6, 8 og helt oppe i 10 kroner. Men hvor mye må du og jeg som forbrukere faktisk betale for strømmen hjemme?

Statens strømstøtteordning beskytter oss mot de mest ekstreme prisene. Her ser du en oversikt som viser strømprisen så langt i 2022 både med og uten strømstøtte - en funksjon vi jobber med å få på plass i
vår populære app.Bildet viser strømprisene i markedet det siste året. Faktisk strømpris med strømstøtte er vist med en stiplet linje. Kanskje sover du litt bedre etter å ha sett en slik stiplet linje?

Med strømstøtte er gjennomsnittsprisen i 2022, 1,26kr (+ ca 50 øre nettleie og elavgift). Hvor mye dyrere enn vanlig er det? Det er dobbelt så mye som i fjor og hele fire ganger så mye som vi har vært vant til det siste tiåret.

Så det er fremdeles en ekstrem økning, men du kan fortsette å dusje uten å være redd for at det koster deg 50 kroner, som enkelte medier skriver. En dusj på 5 minutter bruker ca 2,5 kWh og koster deg da ca 5 kroner.

Så når treningssenteret reklamerer med «Dusj så mye du vil for 699 kroner!» så skal du være veldig glad i lange dusjer for at det skal lønne seg.