Hopp til hovedinnhold
 
Lyse

Søk

 

Du er her:

Personvernerklæring

Personvernerklæring om hvordan Lyse samler inn og bruker informasjonen om sine besøkende på denne nettsiden.

Ansvar

Behandlingsansvarlig: Lyse AS.

Databehandler: Lyse AS.

Lyse AS er ansvarlig for innhenting og bruk av personopplysninger som gjøres i forbindelse med drift og vedlikehold av lyse.no. Lyse AS er også databehandler og totalleverandør for utvikling, drift og vedlikehold av nettstedet. Leverandøren benytter underleverandører til å utføre databehandleroppgaver.

Opplysninger som samles inn, lagres på egne servere som driftes av leverandøren. Det er kun Lyse AS (med underleverandører) som har tilgang til opplysningene som samles inn. En egen avtale mellom Lyse AS og underleverandørene regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles.

Webanalyse

Lyse samler vanlig besøksstatistikk for sine nettsider ved hjelp av analyseverktøyer som Google Analytics, Hotjar og Optimizely. Opplysningene blir bare benyttet i sammenheng med drift og videreutvikling av nettsidene.

I tråd med vanlig praksis på internett registreres brukernes IP-adresse på nettsidene. Lyse har valgt å benytte et script som tar vekk de siste sifrene fra din IP-adresse før informasjonen blir lagret av Google Analytics. Dette gjør at analyseverktøyet kan anslå brukernes geografiske plassering, men adressen kan ikke benyttes for å identifisere den enkelte bruker. Opplysninger som Google mottar er underlagt deres retningslinjer for personvern.

Lyse har aktivert Demographics-delen av Google Analytics, som gjør at vi mottar anonym og aggregert demografidata fra Google. Denne innsikten brukes til videreutvikling av nettsidene.

Dersom du ikke ønsker å la deg spore av dette verktøyet kan du bruke denne linken for å velge deg ut av Google Analytics bruk av anonyme data.

Cookies

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din enhet når du laster ned en nettside, slik som lyse.no. Lyse AS bruker cookies til å generere besøksstatistikk, analysere brukermønstre og avdekker behovsanalyser. Denne informasjonen blir anonymisert.

Søk

Lyse AS lagrer informasjon om hvilke søkeord som brukerne benytter. Formålet med dette er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre ved at vi kan finne ut hvilke søkeord som gir treff og hvilke søkeresultater som blir klikket på. Det lagres ikke IP eller annen informasjon knyttet til søkeordene.

E-post og chat

Vi lagrer opplysninger om deg når du sender oss e-post direkte eller skriver til oss på chat. E-posthenvendelsen mottas av vårt postmottak hvor den journalføres. Chat blir loggført i vårt henvendelsessystem og sporer dine bevegelser før den aktiveres for å kunne gi oss litt kontekst til hva du trenger hjelp til og dermed kunne hjelpe deg kjappere.

Vi gjør deg oppmerksom på at henvendelser du sender direkte via e-post og chat ikke sendes kryptert. Vi oppfordrer deg derfor om ikke å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via e-post.

Brukerdata

Det samles inn kundeinformasjon i forbindelse med opprettelse av brukerkonto på lyse.no. Alle opplysninger som er innhentet fra Brukeren, vil være tilgjengelige for Brukeren via Lyse.no, og kan korrigeres av Brukeren på Min side. Det tas forbehold om at enkelte endringer kan kreve godkjenning før de aktiveres.

Tilbakemeldingsfunksjon

Nederst i noen av artiklene på nettstedet finner du en funksjon der du kan gi tilbakemelding om du fant informasjonen du lette etter, eller ikke, med en tommel opp eller ned. Bruker du denne funksjonen, legges det igjen en cookie på datamaskinen din. Tilbakemeldingen du sender oss lagres i vår database. Meldingen kan ikke spores tilbake til deg.

Vi bruker tilbakemeldingen til å forbedre innholdet på nettstedet. Funksjonen brukes ikke til å veilede brukerne og vi ber deg derfor om ikke å registrere spørsmål som du ønsker svar på her. Vi ber deg om ikke å registrerer sensitiv informasjon, ettersom funksjonen ikke er sikret (kryptert).

Marketing

Lyse bruker marketingverktøy som Apsis, Eloqua, SurveyMonkey, Facebook og Mailchimp. Disse verktøyene legger igjen en cookie på din maskin og sporer dine bevegelser på våre nettsider dersom du kommer fra noen av deres utsendelser.

Innsyn og retting

I henhold til personopplysningslovens § 18 har man krav på innsyn i de opplysninger som er registrert. Innsyn kan fås ved å sende en skriftlig henvendelse til Lyses kundesenter. Dersom de registrerte opplysninger ikke er riktige eller de er ufullstendige kan du kreve disse rettet i henhold til personopplysningslovens § 27.

Oppbevaring og sletting

I henhold til personopplysningslovens § 28 skal opplysninger som ikke lenger er nødvendig ut fra det formål de er lagret for, slettes. Lyse lagrer personopplysninger om kunder i henhold til den enhver tid gjeldende lovgivning.

Kom på besøk

Få hjelp, se demoer, bestill produkter - og få deg en kopp kaffe.

Kundesenter Mariero
Åpningstider:
man, tir, ons, fre: 10-14
tor: 10-16

Breiflåtveien 18
4017 Stavanger

Vi hjelper deg 24/7

Telefon kundesenter: 51 90 80 90 

Snakk med oss på Facebook og  Twitter