Hopp til hovedinnhold
 
Lyse

Søk

 

Du er her:

Tjensvollkrysset finalist til pris

Tjensvollkrysset er en av syv finalister til Norsk Lyspris. Det er Lyse som har prosjektert og bygget belysningen av krysset på vegne av Statens vegvesen. Prisen deles ut annet hvert år til et anlegg som har benyttet lys på en innovativ, spennende, kreativ, energieffektiv eller funksjonell måte.

- Det er kjempekjekt at et av våre prosjekt er kommet til finalen. Norsk Lyspris henger høyt hos alle som jobber med belysning. En slik anerkjennelse kan være med å bidra til at vi får nye og utfordrende lysprosjekter da referanseprosjekter betyr mye, sier Øystein Rian i Lyse, som var med på prosjektet.

Norsk Lyspris deles ut i to kategorier; en pris for innendørsbelysning og en pris for utendørsbelysning. Tjensvollkrysset er finalist i den siste kategorien. Det legges vekt på at man har benyttet lys på en innovativ, spennende, kreativ, energieffektiv eller funksjonell måte.

Tjensvollkrysset er lyst opp av hvitt lys, mens veiene inn til krysset har gult lys. Valg av både master og armatur til belysningen er spesiell.  For eksempel er det lagt rundt 250 meter med led-lys oppe på gangbroen og alle søyler er også belyst. Grunntanken var å få det til å se ut som om ringen (som gangbroen danner) svever om kvelden.

- Vi er veldig godt fornøyde med belysningen av Tjensvollkrysset. Vi har hatt besøk av flere regionkontor i Statens Vegvesen som gir god omtale av anlegget, sier prosjektleder Leif Lindefjell i Statens Vegvesen, som synes det er kjekt å være nominert til Norsk Lyspris.

Norsk Lyspris deles ut på konferansen Lysdagen 17. november. Tjensvollkrysset har også tidligere mottatt heder for belysningen da Lyskultur region Rogaland kåret krysset til ”månedens bygg” i september.

Fakta om Norsk Lyspris:

Norsk Lyspris er etablert av Lyskultur, Norsk kunnskapssenter for lys, og deles ut annet hvert år. Hensikten med Norsk Lyspris er å sette fokus på og synliggjøre lyskulturen i Norge. Vinnerne blir kåret i forbindelse med konferansen LYSDAGEN. Utmerkelsen (diplom og plakett) gis til anlegget, prosjektet eller installasjonen. Norsk Lyspris utdeles i to kategorier; en pris for innendørsbelysning og en pris for utendørsbelysning. Det legges vekt på at man har benyttet lys på en innovativ, spennende, kreativ, energieffektiv eller funksjonell måte. Vinnerne går automatisk videre til konkurransen om Nordisk Lyspris.

 Kontaktpersoner:

Fagleder Øystein Rian i Lyse                                           Tlf. 51908067/ 93488067

Prosjektleder Leif Lindefjell i Statens Vegvesen          Tlf. 51911412 / 41566989

Kom på besøk

Få hjelp, hent dekoder, se demoer, bestill produkter - og få deg en kopp kaffe.

Kundesenter Mariero
Åpningstider: man-fre
09.00 - 18.00

Breiflåtveien 18
4017 Stavanger

Vi hjelper deg 24/7

Telefon kundesenter: 51 90 80 90 

Snakk med oss på Facebook og  Twitter