Hopp til hovedinnhold
 
Lyse

Søk

 

Du er her:

Jørpeland Kraft har solgt den gamle kraftstasjonen på Jørpeland

I flotte omgivelser i Dalen ca 1 km fra Jørpeland sentrum ligger den 90 år gamle kraftstasjonsbygningen ca 100 meter fra den nye Jørpeland II kraftstasjonen. Nå er kraftstasjonsbygningen solgt til kunstneren Jonny K. Heng som opprinnelig er fra Jørpeland, men som de siste 20 årene har bodd i Oslo og Sandnes.

- Jeg har i mange år på grunn av min tilknytning til stedet ønsket å etablere et atelier her, sier Johnny Heng. - Jeg ser blant annet for meg å bruke mitt kontaktnett til å invitere nasjonale og internasjonale billedkunstnere som gjestelærere ved kurs og workshops. Både kraftstasjonens naturskjønne beliggenhet og byggets karakter og størrelse vil være et perfekt utgangspunkt for slik virksomhet, sier Heng.

- Krav til kjøperen var at det ved salget ble lagt fram en plan for utvendig og innvendig renovering av eiendommen og en framdriftsplan for dette. Den utvendige fasaden kan ikke forandres, sier Bjørn Honningsvåg som er direktør i Jørpeland Kraft. Han forteller at det gjennom salgsprosessen har vært forholdsvis stor interesse for bygget med mange interesserte på visning.

Området rundt kraftstasjonen er en kombinasjon av friluftsområde med startpunkt for mange fine turløyper. Bygningen er benyttet som kraftstasjon og er et svært enkelt råbygg i stein og tre og består av garderobedel med WC, et kontor/kontrollrom og en loftsdel. Videre er det et stort åpent rom med tre kraft-turbiner. Basert på at bygget er et råbygg som må tilpasses ulike bruksområder, kan dette passe til ulike formål som f. eks. restaurant, galleri, kontor, forsamligs/festlokale, verksted eller lager.

Salget er godkjent av NVE for å sikre en forsvarlig etterbruk av kraftstasjonsbygningen.

Kom på besøk

Få hjelp, hent dekoder, se demoer, bestill produkter - og få deg en kopp kaffe.

Kundesenter Mariero
Åpningstider: man-fre
09.00 - 18.00

Breiflåtveien 18
4017 Stavanger

Vi hjelper deg 24/7

Telefon kundesenter: 51 90 80 90 

Snakk med oss på Facebook og  Twitter