Hopp til hovedinnhold
 
Lyse

Søk

 

Du er her:

Altibox og UiS får 10 millioner fra Norges Forskningsråd

Målet for prosjektet Safer@Home er å utvikle smarte, nettbaserte velferds- og omsorgstjenester for hjemmet. Tjenestene skal rette seg spesielt mot eldre og skal bidra til en enklere og tryggere hverdag.

- Vi tar det som et kvalitetsstempel at vårt prosjekt er et av de utvalgte blant 40 søkere. Nå ser vi fram til samarbeidet med flere ulike fagmiljø på UiS, sier Dagfin Wåge, leder av innovasjonsavdelingen til Altibox. Prosjektmidlene fra Forskningsrådet skal blant annet finansiere 2 doktorgradsstipendiater, et på Institutt for Helsefag og et på Institutt for datateknikk.

Safer@home-prosjektet er på mange måter det teoretiske og langsiktige tvillingprosjektet til Lyse-konsernets prosjekt innen velferdsteknologi, som har en mer praktisk tilnærming.

Altibox er prosjektansvarlig søker for Safer@home. Prosjektet vil ta utgangspunkt i fagmiljøene ved UiS knyttet både til helsefag og IKT. Chunming Rong, professor i IKT ved UiS, er prosjektleder. I tillegg deltar DevoTeam, VS-Safety, SINTEF, Cisco, Stavanger kommune, Helse Vest og Lærdal Medical og SAFER (Stavanger Acute Medicine Foundation for Education and Research).

Prosjektet har fått 10 millioner i støtte frå Forskingsrådet. Totalbudsjettet er på 28 millioner kroner. Prosjektet har planlagt oppstart høsten 2011.

Kom på besøk

Få hjelp, hent dekoder, se demoer, bestill produkter - og få deg en kopp kaffe.

Kundesenter Mariero
Åpningstider: man-fre
09.00 - 18.00

Breiflåtveien 18
4017 Stavanger

Vi hjelper deg 24/7

Telefon kundesenter: 51 90 80 90 

Snakk med oss på Facebook og  Twitter