Hopp til hovedinnhold
 
Lyse

Søk

 

Du er her:

Strømpriser som varmer

Strømprisene i sommer ble som ventet rekordlave. Og nå ser det ut som at gjennomsnittlig pris for året 2015, for første gang siden 2001, ser ut til å bli under 20 øre/kWh.

Mye nedbør kombinert med stor snøsmelting gjorde at gjennomsnittlig spotpris for juli og august ble henholdsvis 8 og 10.5 øre/kWh i vårt område.

Utsiktene for resten av året ser også hyggelige ut for oss strømforbrukere. Vannkraftmagasinene er i ferd med å fylles til randen og dersom ikke høsten blir unormalt tørr og kald vil prisene holde seg omkring 20 øre/kWh eller lavere om det skulle bli vått og mildt.

Været er en svært viktig kraftprisdriver, men det er også en del andre faktorer som er med og bestemmer nivået. Vi har tidligere snakket om utbygging av ny fornybar kraft i Norden og på kontinentet. Dette fortsetter enn så lenge, selv om vi nå ser at nyinvesteringer faller kraftig på grunn av lave priser. Utbyggingen av fornybar kraft vil sørge for at vi i overskuelig fremtid vil ha lave kraftpriser. Den siste tids turbulens på aksjebørsene rundt om i verden har også indirekte satt sitt preg på forventningene til kraftprisene for årene fremover. Svakere økonomiske utsikter påvirker prisene på blant annet gass og kull. Når kull- og gassprisene faller blir det billigere å produsere kull- og gasskraft som igjen presser ned kraftprisene. Likevel er det viktig å presisere at privatkunder hos Lyse er garantert strøm med opprinnelsesgarantier fra Lyse sine egne kraftverk.

Før vi igjen skal bekymre oss for høye strømpriser må vi altså ha en lengre periode med uvanlig lite nedbør og helst en kald vinter. I tillegg må nok de økonomiske utsiktene både nasjonalt og globalt bedre seg. 

Se hva Lyse-kunder betaler for strømmen.

Kom på besøk

Få hjelp, hent dekoder, se demoer, bestill produkter - og få deg en kopp kaffe.

Kundesenter Mariero
Åpningstider: man-fre
09.00 - 18.00

Breiflåtveien 18
4017 Stavanger

Vi hjelper deg 24/7

Telefon kundesenter: 51 90 80 90 

Snakk med oss på Facebook og  Twitter