Hopp til hovedinnhold
 
Lyse

Søk

 

Du er her:

Mildt og vått = lave strømpriser

2014 ble det varmeste året i Norge siden 1900. Gjennomsnittlig temperatur ble 2,2 grader over normalt og knuste den forrige rekorden fra 2011.

Vårsola skinner og mange jubler nok av at våren endelig er i anmarsj. Faktum er likevel at det har vært mildt over lengre tid. Faktisk var det Rogalands-perlene Sola og Fister som toppet statistikken over Norges varmeste steder i 2014, med en gjennomsnittstemperatur på 10 grader.

Det varme været bringer med seg flere goder enn tynne jakker, lette sko og våryre turtelduer – været har nemlig også stor påvirkning på strømprisen.

Dårlig skiføre, god strømpris

Om vinteren er temperatur av ekstra stor betydning for kraftforbruket i Norden. Kort fortalt: høy temperatur gir lavt forbruk, som igjen gir lave priser.

forrige kommentar sa vi at prisen på strøm vil holde seg på et lavt nivå med mindre været blir kaldt og tørt i en lengre periode. De første månedene av 2015 har vært behagelig milde. I tillegg har vi fått mer nedbør enn normalt. Dette har resultert i fortsatt lav strømpris.

De som synes det har vært en dårlig vinter kan altså trøste seg med at man i det minste får en lavere strømregning.

Laveste strømpris på mange år

Gjennomsnittlig strømpris (spotpris) i 2014 ble ca. 25 øre/kWh eks. nettleie og avgifter – omtrent samme pris som vi får i første kvartal i år. Faktisk må vi helt tilbake til 2007 for å finne lavere pris.

Gjennomsnittsprisen i 2015 ser ut til å bli enda litt lavere enn i 2014. Trolig vil det gå mange år før vi opplever betydelig høyere strømpriser igjen.

Sjekk dagens strømpriser.

Kom på besøk

Få hjelp, hent dekoder, se demoer, bestill produkter - og få deg en kopp kaffe.

Kundesenter Mariero
Åpningstider: man-fre
09.00 - 18.00

Breiflåtveien 18
4017 Stavanger

Vi hjelper deg 24/7

Telefon kundesenter: 51 90 80 90 

Snakk med oss på Facebook og  Twitter