Hopp til hovedinnhold
 
Lyse

Søk

 

Du er her:

Klargjør Rogaland for høyhastighetsbredbånd

I løpet av 2015 blir Rogaland det raskeste fylket i Nord-Europa på bredbånd. Nå testes den nye fiberteknologien hos jærbuer.

Via et tilsynelatende ordinært noderom på Nærbø prøver Lyse og Altibox for første gang ut den nye nettverksplattformen Vespa hos sine kunder. Plattformen er en forutsetning for å kunne tilby de 330.000 Altibox-kundene neste generasjons høyhastighetsbredbånd, og bidrar til å effektivisere både utbygging og drift av fiberinfrastrukturen. På grunn av størrelsen på noderommet i kombinasjon med størrelsen på oppkoblet kundegruppe, ble tettstedet Nærbø valgt ut til å prøve plattformen, som er en av de største investeringene til Altibox noen sinne. 

Altibox sikter mot verdenstoppen. - Testingen har gått over all forventning så langt. Vi vil derfor utvide med flere pilotområder i Rogaland utover høsten, sier teknologidirektør Tore Kristoffersen i Altibox.
Lyse og Altibox har satt seg ambisiøse mål for hastighet i fylket. Alle de 60.000 kundene Lyse Fiber har i Rogaland skal ha tilbud om høyhastighetsbredbånd fra Altibox på 1000/1000 megabit per sekund innen utgangen av 2015. 
- Vi tar sikte på å hevde oss helt i verdenstoppen innen fart. For å klare det må den nye plattformen tas i bruk. Med erfaringene fra Nærbø er vi kommet et stort skritt nærmere målet, sier Kristoffersen. 

I gjennomsnitt kan rundt 25 prosent av landets innbyggere skaffe seg den høyeste hastigheten. I Rogaland er tallet allerede 70 prosent. Både Jæren og resten av landet får i løpet av de neste årene også oppleve en solid fartsøkning. Gjennom partnerskapet har Altibox råderett over en 2500 kilometer lang fiberring som strekker seg gjennom 17 av landets fylker. Samtlige 330.000 norske Altibox-kunder skal ha tilbud om samme hastigheter som rogalendingene innen utgangen av 2016. 
- Nå skal vi først skaffe oss enda flere erfaringer fra noderommet på Nærbø før vi går videre med å klargjøre hele det nasjonale fibernettet til Altibox-partnerskapet for de aller høyeste hastighetene, sier senior teknologirådgiver Atle Soma i Altibox.

Altibox har en teknisk fiberplattform med nær ubegrenset kapasitet, og koblet opp den første privatkunden på 1000 megabit per sekund (1 gigabit) allerede i 2008. I desember 2013 ble de første kundene med 1000 megabit per sekund i Hjelmeland kommune koblet opp, og Altibox har også testet gigabit-hastigheter hos 125 husstander i Østfold denne våren. Per i dag er Altibox den eneste internettleverandøren i landet som tilbyr slike hastigheter til privatkunder. 
- Vi er klare til å møte fremtidens enorme behov for bredbåndskapasitet både på Jæren og i resten av landet, sier Kristoffersen.

Kom på besøk

Få hjelp, hent dekoder, se demoer, bestill produkter - og få deg en kopp kaffe.

Kundesenter Mariero
Åpningstider: man-fre
09.00 - 18.00

Breiflåtveien 18
4017 Stavanger

Vi hjelper deg 24/7

Telefon kundesenter: 51 90 80 90 

Snakk med oss på Facebook og  Twitter