Hopp til hovedinnhold
 
Lyse

Søk

 

Du er her:

Iskald start = strømrekord!

Forbruksrekord på strøm i januar førte til at spotprisen på strøm løftet seg. Men forventingene til strømprisen fremover er lavere enn før. Hvorfor er det slik?

På kort sikt er det været som er mest avgjørende for prisutviklingen. Starten av 2016 ble nemlig den rake motsetning av 2015 – rent værmessig. I desember noterte vi temperaturrekorder en rekke stedet i landet med temperaturer fra 5-10 grader over normalt i desember. Så kom omveltningen med 2-3 iskalde uker fra starten av januar. Som følge av dette kunne vi i Norge notere nye forbruksrekorder på strøm, og et kraftig løft i spotprisene som resultat. Gjennomsnittlig pris i januar steg med nesten 60 prosent til cirka 30 øre/kWh. Dette var over 60 prosent høyere enn markedet forventet før jul.

På lengre sikt er det et fortsatt fall i prisene på olje, gass, kull og CO2 samt svak økonomisk vekst og økende kraftoverskudd som styrer nivået på strømprisene. Når dette skal snu, er uvisst. Inntil det er tegn til bedring, forventes det fortsatt lave strømpriser.

Kom på besøk

Få hjelp, hent dekoder, se demoer, bestill produkter - og få deg en kopp kaffe.

Kundesenter Mariero
Åpningstider: man-fre
09.00 - 18.00

Breiflåtveien 18
4017 Stavanger

Vi hjelper deg 24/7

Telefon kundesenter: 51 90 80 90 

Snakk med oss på Facebook og  Twitter