Hopp til hovedinnhold
 
Lyse

Søk

 

Du er her:

Jærnettet

Historisk lave strømpriser

Vi ønsker våren velkommen med en forventning om stabile strømpriser.

Endelig ser det ut til at våren har gjort sitt inntog i regionen vår og vi går den i møte med en forventning om stabile strømpriser. Våren er vanligvis en værmessig rolig periode preget av svake lavtrykk/høytrykk og det bærer også værvarslene preg av.

Vi forventer at spotprisene på strøm fremover vil ligge på omkring 20 øre/kWh. I kortere perioder kan prisene likevel svinge, som følge av nedbør, forløpet på snøsmeltingen samt vindkraftproduksjon.

Strømprisene gjennom vinteren har utviklet seg omtrent som forventet. Vi har hatt generelt lave priser, med unntak av noen uker i januar, da vi satte forbruksrekord flere dager på rad. På grunn av pristoppene i januar ble gjennomsnittlig pris i første kvartal ca. 15-20 % over markedsforventningene. Prisene er likevel på et historisk lavt nivå.

Februar ble i stor grad kontrasten til januar. Mye nedbør og mildvær resulterte i lave priser. Mars ble også mild, men med relativt lite nedbør.

Fremtidsmarkedet, som viser hva markedet forventer av fremtidige kraftpriser, har steget noe siden årsskiftet. Men det tilsier likevel at vi kan vente oss lave kraftpriser omkring dagens nivå i flere år fremover. Både kraftmarkedet, og andre råvaremarkeder er preget av overskuddstilbud, og det vil ta tid for disse markedene å bli mer balansert. I tillegg bygges det fortsatt ny fornybar kraftproduksjon i Norden, og på kontinentet, som følge av ulike typer subsidieordninger. Dette bidrar til å sikre at prisene vil holde seg lave lenger.

Kom på besøk

Få hjelp, hent dekoder, se demoer, bestill produkter - og få deg en kopp kaffe.

Kundesenter Mariero
Åpningstider: man-fre
09.00 - 18.00

Breiflåtveien 18
4017 Stavanger

Vi hjelper deg 24/7

Telefon kundesenter: 51 90 80 90 

Snakk med oss på Facebook og  Twitter